ja alltså det är ju en ledighet nu..

Som alla säkert har märkt så har jag inte varit så aktiv på bloggen på ett tag. Detta pga semester eller ledigheten som infinner sig hos de flesta såhär års.

Själv är jag mest frustrerad över att vår värld ser ut som den gör och hade först tänkt skriva en "att göra" lista här på bloggen inför 2009 men sen blev jag bitter. Jag kollade statistiken och såg att enbart Göteborgs Stad skjuter upp raketer inatt för så mycket pengar som det skulle krävas för att vi skulle kunna börja bygga Utopia!

Vi klagar på nedskärningar och ekonomiska kriser men vi tycker det är ok att bränna sjukt mkt pengar under jul och nyår.
Och varför skulle vi tänka på alla djur som dör i hjärtsnörp under tolvslaget eller alla människor som kommer ifrån krigshärjade länder som får panikångest för västerlänningen tycker det är FINT att skjuta upp raketer som påminner ganska mkt om andra mindre fina raketer.JA jag är väldigt frustrerad över jul och nyår.Årets dummast påhitt.

Iaf jag försökte fly undan detta och tog mig till norrlands djupate skogar för att vila upp mig så jag kan ge 150% år 2009.
Men tro inte att jag slapp undan!
När jag sitter och dricker te och försöker slappna av så har någon slagit på radion, P1 och programmet Tendens.
Jag lyssnar lite och sätter sen drickan i halsen och spottar ut mackan!
Självklart har jag turen att slå på radion när ett program som heter Annorlunda Barnbarn sänds.
Här berättar förtvivlande mor och far föräldrar om paniken när deras HANDIKAPPADE barnbarn föddes och vad som hände sen. De berättar också hur livet ser ut nu och om hur de umgås med sina stackars UTVECKLINGSSTÖRDA barnbarn.
Och hur de faktiskt har lärt sig att älska dem! BUhuhu vad jag blev rörd!
Gaaaah,jag blir galen! Men inspirerad också såklart. Nu ska jag skicka ett mail till producenten för detta program och berätta om Utopia och ställa lite frågor, tex VAD tänkte du på??
Och kanske sen ett brev till morföräldrarna och gratulera till att just de har fått ett så underbart barnbarn!

För den nyfikne:http://www.sr.se/cgi-bin/p1/program/artikel.asp?programid=1253&artikel=2514614

Utopia kokar och kokar och redan om en vecka kommer vi ha det sista planeringsmötet om konstkursen som ska starta i januari. Vi ska skicka Teatergruppen till Freja ( bästa teatergruppen som finns i Jönköping) för inspiration och för att bli inspirerade. Vi ska starta en massa musikworksops och spela så det hörs i hela Gbg!
2008 var bara början! HEJA HEJA!

Vintern är här, hurra!

Ja nu är det vinter och tro inte att det är snö, pulka och glögg som gäller utan nä vinterkräksjuka!
Hela kollektivet har fått en charmant släng av denna underbara sjuka.
Jag fattar inte att vissa människor betalar en massa pengar för att få kroppen renad när man bara kan vänta på vinterkräk!
En eloge till toastolen, tänk vad risigt det måste ha varit på vikinga tiden tex när det begav sig!



slut tjatat om min misär.som ni kanske förstår så har det ju inte blivit några barn gjorde men jag kom på att jag inte har postat vår dansfilm som visades på kick-offen. så nu gör jag det!
håll till godo!

ciao!

ps.Trifa vilken tröja menar du?ds


OK, korten på bordet från och med nu!

Nu har jag bloggat en tid och berättat vad som har hänt, vad som har gjorts osv.
För några veckor sen så pratade jag med min vän Trifa. Trifa hade läst bloggen, gillade den men önskade mer  personliga kommentarer. Jag har funderat en massa och nu kännerjag mig redo. Från och med nu ska jag faktiskt vara helt ärlig!

Idag sitter jag nämligen på en heldag på Världskulturmuseet. Det är internationella Frivilligdagen 2008.
Dagen består av seminarier workshops och liknande.
Vi är ett helt crew ifrån Kultur Ungdom här som ska delta!



Vi är faktiskt oerhört kompetenta.Nu är ju inte jag med men jag talat för de andra!

Vi var och lyssnade på ett föredrag om FN-konventionen om rättigheter för personer med funktionshinder.
Det är väl nu mina personliga åsikter ska redovisas..

Jag blir så himla less på att vi idag, 2008, håller föredrag där vi talar såhär och inte verkar ha en analys alls utan mest klappa varandra på axeln!
I dagsläget kan vi liksom skicka upp människor i rymden, ha kontakt med hela världen genom IT och en massa mer men vi kan inte åstakomma ett samhälle som är till för ALLA!
Och vi kan heller inte se personer för vad dem är utan vi måste sätta in dem i ett fack; funktionshindrad, utvecklingsstörd osv. Varken funktionsHINDRAD, funktionsNEDSATT eller UTVECKLINGSSTÖRD klingar så himla positivt!!
Men isället för att reflektera över detta så klappar vi oss själva på axeln för att vi har tagit bort orden invalid och handikappad!
HALLÅ PERSONALEN!

Jag anser att det är samhället och vi/de som accepterar detta som är FUNKTIONSHINDRADE!
 Självklart är konventionen bra och att det händer saker men i jämnförelse till allt annat så är det pinsamt!

Efter denna pers så fick vi gå på ett föredrag som hette "10 vanliga missförstånd om ungas rättigheter, inflytande och engagemang."
Maja Frankel var super och det talades om bl.a den ignorans och mindervärdighet som finns gentemot ungdomar. Även frågeställningar kring barn och ungdomar med icke svensk bakgrund. Mkt bra!
Väldigt peppande och bra förutom då att det satt 2 äldre damer bakom mig som pratade igenom hela föredraget, undrade högljutt hur gammal den här flickan var egentligen som häll föredraget och skyllde även ungdomarnas icke engagemang på att tvåsamheten försvunnit! Visst är det underbart när man får grädde på moset! Tack kära ni!

Sen fick jag blackout och gick till Universeums shoppen och maskerade mig.
Jag har hört på teve att om man blir provocerad ska man antingen räkna till tio eller gå därifrån. jag gick.



Om man ska se det postitiva i det negativa så kanske det bara är bra att se , höra och uppleva saker som man inte själv kan stå för. För att då kunna förändra till något annat.

Tex igår besökte jag en målarkurs som ABF ordnar i sammarbete med De Handikappades Riksförbund.
Jag stannade i 20 minuter, sen höll jag på att smälla av.
MEN, detta gjorde mig ju otroligt inspirerad till att fixa de bäta målarkurserna ever med Utopia!
En kurs där man inte talat till deltagarna med bebisröst, inte dumförklarar deltagarna, inte ger samma kritik som man kanske skulle gett ett förskolebarn osv. Jag tar alltså med mig det som är bra!

Lena hade målat grymma tavlor som man kan gå och se på ABF's utställning!


Nu ska jag gå på fler föredrag och förhoppningsvis bli inspirerad!

ciao!



RSS 2.0