:)

Idag brinner mina fingrar och jag vill skriva en massa.
Jag börjar direkt med en film som jag fick skickad till mig av Gustav, en vän.
Denna filmen gav mig hopp!
Det är en graffittimålare som efter skada nu igen får måla. Detta genom en ny teknik som gör att man kan måla med sitt öga! Kolla!



The Eyewriter from Evan Roth on Vimeo.

Denna vecka var jag och Maria på Dalheimers på ett nätverksmöte med DHR göteborg.
Det handlade om fysisk och mental tillgänglighet. Väldigt intressant.
Arkitekt Cataharina Nordbladh och tillgänglighetskonsult Robert Kindberg berättade båda ur sina perspektiv och vi lärde oss mkt nytt. Dock väldigt tråkiga saker också.
Tex att denna lag som kommer 2010som jag har hyllat till skyarna inte kanske är så bra som jag önskade..
Jag trodde i min vildaste fantasi att 2010 kommer alla offentliga platser att göras tillgängliga så ALLA kommer in, men då fick vi veta att det som gäller är "enkelt avhjälpta hinder".
"Med enkelt avhjälpta hinder avses sådana hinder som med hänsyn till nyttan av åtgärden och förutsättningarna på platsen kan anses rimliga att avhjälpa." (5 § BFS 2003:19 HIN)

Alltså om man inte ska göra en omfattande ombyggnad så behöver man inte göra det tillgängligt för alla.
Tex räcker det att man fixar en ramp, om man ens kan det. Men man måste tex inte fixa toaletten och detta resulterar ju antagligen då i att man ändå inte kommer att gå dit. Sjukt puckat!
Detta känns bara som en ny dålig ursäkt!
Otillgänglighet är DISKRIMINERING! I högsta grad och jag önskar bara att vårt oerhört sega egocentriska samhälle ska fatta detta.

På mötet berättade de även att kravet på att detta skulle ske 2010 nu hade flyttats fram. Förvånande!

Bra dock var ju att vi träffade en massa grymma personer!
Tex Håkan Högberg. Håkan hade faktiskt läst projektplanen för Utopia i dess tidigaste skede!
Och nu träffades vi och det kändes som att det kan smidas en massa bra planer.
Kolla in Håkans blogg: http://cp-cleverandpretty.blogspot.com/

I denna stund sitter jag även och klipper musik inför nästa veckas stora dansuppvisning!
Jag ska dansa inför typ 500 pers på en konferens. Har nog nämnt detta innan.
Hoppas kunna lägga upp en film när detta är avklarat. Nu spökar mest mina nerver och perfektionist som jag är så sitter jag och gör om allt hela tiden!

Jag sitter också och letar efter bra dansare i Sverige som jag kan rekommendera till att söka till Malin Hellkvist Selléns nya dansverk Inom Rimliga Gränser. Såhär står det på hemsidan;

VILL DU VARA MED?

Inom rimliga gränser är ett nytt dansverk av koreografen Malin Hellkvist Sellén som utmanar innebörden av fysiska praktiker och dansens förutsättningar.

Hon har tidigare arbetat med teman som discodans, kristendom och dansband. Hennes verk har turnerat runt om i Sverige och har hyllats av både publik och kritiker.

Malin förflyttar gränser för hur vi ser på identitet och kroppars uttryck. Hennes koreografiska arbete rör sig i ett gränsland mellan fin- och fulkultur, där hon skapar dans bortom stereotypa förväntningar. Är du nyfiken läs gärna mer om tidigare verk.

Hur går det till?

Du anmäler dig till en workshop genom att använda formuläret nedan. Under workshopen kommer du och de andra anmälda att tillsammans med Malin och det konstnärliga teamet testa och prata om olika sätt att röra sig, dansa och koreografera. Du behöver absolut INTE ha någon tidigare erfarenhet. Workshopen är utformad för att alla ska kunna vara med.

Viktigt!

Workshopen har ett begränsat antal platser. Om intresset blir stort kommer ett urval att göras baserat på din anmälan, så var personlig! De som deltagit i en workshop har möjligheten att bli uttagen for att medverka i dansverket. Man behöver ha fyllt 18 år för att deltaga.

Sista anmälningsdag är den 20:e november 2009 men ju förr vi har din anmälan desto bättre!

Workshopen äger rum i Stockholm 1-6 december 2009.

 

----------------------------

Tipsa alla ni känner och sök sök sök! Anmälan görs på;

http://www.malinhellkvistsellen.se/aktuellt/

 

I helgen hade vi Dj metodutveckling på Fängelset i Härlanda. Det gick super!

Det är helt magiskt att hålla en metodutvecklings workshop där man jobbar med att ta fram metoden kring integrerad kultur, men man samtidigt inte ens känner några frågetecken! Varför ska vi ens problematisera detta undrade några av deltagarna och jag kände exakt som dem. Dock får man inte glömma att det inte bara är vi som lever i detta samhället och det finns et stort behov kring just denna metod!

Jag filmade lite med mobilen för att ge er en känsla;



Nu ska jag och Hanna skriva ner alla tankar kring detta, plus sammanställa deltagarnas utvärdering för att sen kunna lägga till detta till vår metodhandbok!

Trevlig Helg!

 

 



v.46

Bättre sent än aldrig!
Nu ska jag berätta vad som har hänt.

Vårt kontor har äntligen blivit fixat så vi kan sitta utan att se igenom glasrutorna. Min koncentration fanns inte men nu är den återkommen!
Detta fixade Lindahl med snyggt tyg som jag var iväg och köpte. Det sista som vi saknar nu är en duschstång som ska fungare som en gardinstång! Vi är såååå smarta. Eller Maria är. Jag bara gör.



Förra veckan var jag på Dansbyrån och pratade om Community Work.


Det var Myriam Mazzoni (bild ovan)som hade fixat en massa med detta.
Vi hade ett möte innan där jag bl.a fick veta att K-märkning inte berättigar någon att inte fixa tillgängliget!
Alltså juridiskt sett kan man inte skylla på den dåliga tillgängligheten på k-märkning!
Så från och med nu ska jag aldrig mer acceptera detta. Väldigt många instutioner som jag har träffat i Göteborg skyller på detta!Host host Rhösska, Konserthuset m.fl! Slut med detta.
Myriam kunde typ allt och jag tänker lätt fortsätta att pumpa henne på information!

Men tillbaka till kvällen.Såhär stod det i inbjudan;

Community Work - vad är det egentligen och vilka möjligheter ger det?

I Storbritannien har man en lång tradition av Community Work. Organisationer och institutioner med offentligt stöd har i direkt uppdrag att vara aktiva och aktivera sitt lokalsamhälle. Men vad är Community Work egentligen?

För att hjälpa oss att besvara denna fråga har vi bjudit in tre olika organisationer för att presentera deras erfarenheter och synsätt.
:: Turtle Key Arts: Londonbaserade Turtle Key Arts ger oss det brittiska perspektivet och exempel på olika projekt de genom åren arbetat med.
:: Kulturhuset Blå Stället: Blå Stället i Angered genomgår just nu en stor förnyelseprocess och siktar på en än större förankring i sitt närsamhälle genom att låta aktörer och invånare aktivt vara med att utforma verksamheten.
:: Utopia: Föreningen Kulturungdom i Västra götaland driver det 3-åriga utvecklingsprojektet Utopia med syfte att göra kultur tillgänglig för alla och bygger på ungas aktivism och egna deltagande.

Tillsammans tittar vi på följande frågor: Vad är den svenska motsvarigheten till Community Work? Hur kan vi utveckla det i Sverige och hur ser det i så fall ut? Vilka effekter ger det? Vad kan vi kräva av våra egna institutioner?

------------------

Detta var verkligen super. Turtlekey hade väldigt mkt intressanta saker och jag fick bl.a tips om ett integrerat
danskompani som heter Amici. Skulle vara toppen att åka till London och få dansa med dem!
Sådana här saker är också super för kontakter. Det enda som var lite speciellt var att jag fick berätta om Utopia i en kvart på engelska. Ord som tex metodutvecklingoch pedagogik blev lite svåra.. Me det gick!
Träffade också en massa intressanta personer och det var väldigt bra disskusioner. Bra jobbat Dansbyrån och 3K!

Lägger upp en film med Amici Integrated Dance Theatre Company



Om man vill veta mer om Turtlekeyarts så kolla hemsidan:

www.turtlekeyarts.org.uk

Igår var jag och föreläste på Forza Angered.

Såhär står det om detta på hemsidan;
Forza Angered är event som äger rum den 9 november. Fokus är på entreprenörskap. Hur skapar man sina egna resurser och möjligheter? Kändisar, experter, m.m. kommer för att diskutera sånt med oss. Kanske du också blir exklusivt inbjuden?

Det var alltså en massa personer som var arbetslösa som var inbjudna och en massa föreläsare inom olika områden som skulle peppa.Jag berättade om Utopia och om projektledar biten. Det gick väldigt bra och det var ett fint arrangemang! Jag börjar verkligen att gilla att föreläsa.

Nu ska jag planera mera och jobba intensivt de sista timmarna på dagen!
Auf Wieder!






RSS 2.0